Podcasts

Ærlig proces

Dette er en podcast der handler om at leve mere end at overleve!
Om at være ærligt til stede i den proces, som livet bringer.

Det er samtaler om livslyst og skaberkraft, om at bygge sit liv på tro og tillid og være åben omkring den frygt, tvivl og modløshed, der ofte følger med, når livet og Gud kalder, og vi træder ud i livet og skaber det vi virkelig brænder for.

Ærlig proces handler om bevægelse, berøring og om skabe fra hjertet. Den handler om tro, om Guds kærlighed og om transformation.

Samtalerne er drevet af nysgerrighed, søgen og undren, og af en lyst til at tale om hvad der vækker livskraften i os mennesker. Samtalerne rummer også en længsel efter at udvide pladsen inde i os og imellem os, så vi rummer og lever med alle livets facetter og kampe. Det er et håb om plads til sameksistens af modsatrettede følelser.

Intentionen med denne podcast er inspirere og give plads til ærlige processer i livet.

Ærlig proces har to formater 

Samtale med en gæst 
Første format er en samtale med dagens gæst, hvor Helene Lindberg bevæges, berøres, inspireres eller udfordres af gæstens liv og refleksioner. 

Efterrefleksion
I det andet format reflekterer Helene Lindberg over de samtaler, hun har haft. Det gør hun hver gang i samtale med vinterbademakker og veninde Birgitte Kofod. Her taler de om, hvad der rammer ind i den ærlige proces vores vært er i og hvad hun har erfaring med fra sit arbejde som terapeut. 

Helene Lindberg deler her sine tanker og erfaringer omkring at leve mere end at overleve - både hvad der er svært, og hvad der hjælper hende selv på vej i processen

Berørth

Berørth er en podcast for dig, der tvivler og søger mening og gerne vil være noget for andre. Den er for dig, der har mod på at gå nysgerrigt og tillidsfuldt ind i samtaler med nogle, der for alvor ved noget om leve det her liv med de sorger og glæder, der rammer os alle. Samtalerne vil handle om, hvordan vi kan være gode ved hinanden ved at finde frem til det, vi er fælles om. Især det at tro, som nogle gør, men ikke alle, og så den kristendom, som er overalt omkring os. Jeg kan ikke love, at du finder alt det, du søger. Men jeg kan love, at du både vil blive berørt og blive klogere

Glimt af Jesus

Er Jesus det mest menneskelige menneske, der nogensinde har levet? Kan han vise os en vej til at leve med en ro og glæde midt i kaos og pres? Glimt af Jesus er en podcast, der er skabt ud af en længsel efter at lære mere af Jesus om, hvad det vil sige at være menneske. Den Jesus, vi møder i Det nye Testamente, handlede aldrig ud af menneskefrygt. Han havde ikke brug for at bevise, at han var god nok. Han havde aldrig travlt, men mødte altid mennesker med barmhjertighed og kærlighed, selv midt i kaos og dyb, personlig smerte. Sara Lorenzen, præst i Odense Vineyard, tager os med på hendes vandring i at undersøge, hvordan vi kan leve ligesom Jesus gjorde.

Havet vi svømmer i

‘Havet vi svømmer i’ er en informativ podcastserie hvor 2 unge forholder sig til ungdomskulturens udfordringer. Værterne Christian Meiner og Daniel Roed har til mål at blive klogere på sig selv og den ambitionsfyldte ungdomskultur, de er en del af. De vil ikke springe over hvor gærdet er lavest, men undersøge de udfordringer og styrker ungdomsgenerationen har – alt sammen i et virkelighedsnært perspektiv. De vil også inddrage deres kristne tro og se på, hvad det har at sige ind i vores kultur. Og måske finde en løsning?

Ildfugl

Kort fortalt er Ildfugl en podcast, hvor du bliver præsenteret for et digt, noget spoken word eller en poetry slam. Og bagefter kommer du med ind mellem ordene og bag om det hele.

Den lidt længere historie er, at Ildfugl er lidt ligesom en god øl på en hyggelig århusiansk café. Hvor man har god tid. Og sidder sammen. Og taler om noget af det, der virkelig betyder noget. Går lidt på jagt efter meningen og venligheden i verden. Alt det, der ikke rigtigt stemmer. Men som måske peger længere ud og dybere ind – på noget, som virkelig stemmer.

Spadestik

Spadestik er podcasten, hvor vi graver dybere i alt mellem himmel og jord. Vi graver i alt og stiller spørgsmål til alt. Vi vil gerne sætte troen i spil i forhold til emner, der fylder noget i det almindelige liv og elsker at udfordre vanetænkning og lade os udfordre af nye perspektiver på troen og livet. Vi insisterer på at turde tale om alle slags emner og lytter nysgerrigt til både mennesker vi er enige og uenige med.