Bogudgivelse
om livet på kanten af håb
“Jeg ville ønske, at jeg var lettere at elske” – ord og billeder fra livet på kanten.
Skrevet af gadediakon Kamilla Jacobsen.
Bogudgivelse
“Jeg ville ønske, at jeg var lettere at elske” – ord og billeder fra livet på kanten.
Skrevet af gadediakon Kamilla Jacobsen.
En bog, der giver et unikt indblik i mennesker, der kæmper med hjemløshed, misbrug og ensomhed. Bogen er skrevet af gadediakon Kamilla Maria Jakobsen med flere bidrag af kunstnere og digtere, der har været i berøring med livet på kanten.
Kamilla opsøger de mennesker, som de fleste går forbi.
“Når jeg tager ud på gaden, er jeg gæst. Her møder jeg mennesker, der udvider mit hjerte mere end noget andet. Min vigtigste opgave er nærvær. På gaden opdager jeg, at vi ikke er så forskellige. Nogle længes efter et hjem, men vi længes alle efter at finde hjem.”
Bogen indeholder samtaler, essays, digte og kunst, der formidler livet i al dets skrøbelighed og skønhed. Den inspirerer til, hvordan vi kan være medmennesker for hinanden.
Her er samtaler om sorg, vendepunkter, håb og tro. Vi møder blandt andre Allan, der fortæller om livet på gaden og i fængslet, og Henrik, der er blevet stoffri og har fået kontakt til sin datter. Leah deler sine erfaringer som pårørende til et menneske, der kæmper med misbrug.
Samtalerne giver også et indblik i de særlige venskaber, som opstår mellem Kamilla og dem hun møder, og den betydning relationen har:
“Før tænkte jeg, at jeg bare er en narkoman. Du har fået mig til at se, at jeg er mere. Du har fået mig til at føle mig set. Du har fået mig til at føle, at jeg er, som jeg er. Det kan godt være, at jeg tager stoffer, men det er ikke, den jeg er.”
(Adam)
Fotos af Tristan fra da han var hjemløs og boede i telt
I gennem essays reflekterer Kamilla over sit kald og sin dagligdag blandt folk på gaden. Hun deler erfaringer om det at være medmenneske, om at brænde, uden at brænde ud og om at bruge sin egen sårbarhed i mødet med mennesker.
I bogen er der malerier, fotos og digte fra livet på kanten, Her er også plads til at udtrykke sorgen og kærligheden over at se sin elskede gå til grunde … med malerier fra udstillingen ‘Min elskede narkoman’ af Leah Robb.
Hvor er håbet på gaden? Kan troen blomstre i en fængselscelle? Kamilla beder sammen med sine venner, på bænken og på et gadehjørne. Det er bønner bedt i afmagt og i håb om at lyset skinner i mørket.
Kamilla kan kommunikere i øjenhøjde med dem, hun møder på gaden, og dem, der læser med. Det gør hun på en måde, så vi som læsere genkender os selv og vores egen menneskelighed i fortællingerne.
Kamilla er ulønnet gadediakon i Fyns Valgmenighed. Hun er professionsbachelor i Kristendom, kultur og kommunikation og indviet diakon fra Diakonissestiftelsen. Hun bor på Fyn sammen med sin mand David, og har siden 2013 blogget på www.påherrensmark.dk.